40008 Citroen siroop voor limonade maken

Citroenrasp voor wasmiddel en handzeep van olijfoliezeepBij de eerste versies van wasmiddel gebruikte ik citroenrasp voor de geur. Omdat ik de citroenen niet wilde weggooien ben ik citroensiroop van het sap gaan maken. Inmiddels maak ik de citroensiroop ook als ik geen citroenrasp nodig heb. De kinderen, en wij ook, vinden de citroenlimonade van de siroop heerlijk. Citroensiroop is ook erg lekker met yoghurt als dressing voor bijvoorbeeld koolsla.

De ingrediënten voor citroensiroop zijn:

  1. Citroenen – ongeveer 1 per 100 ml siroop
  2. Suiker – ik gebruik biologische ongeraffineerde rietsuiker

Maak de citroensiroop als volgt:

  1. Pers de citroenen uit.
  2. Weeg het sap.
  3. Voeg 1,5 maal het gewicht van het citroensap aan suiker toe. Bijvoorbeeld 100 gram sap met 150 gram suiker.
  4. Breng sap en suiker aan de kook.
  5. Giet in een fles. Ik gebruik oude siroopflessen vanwege de handige schenktuit.

Ik filter het sap niet, behalve dat de pitten en het meeste vruchtvlees in de pers achterblijven. Bewaren in de koelkast. Aanmaken met water voor limonade. Zoals hierboven aangegeven, is de citroensiroop ook heerlijk door er een scheutje van in wat yoghurt te doen, als dressing over bijvoorbeeld koolsla.

 (c) 40008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

55 + = 61