Waarom de naam 40008?

40008 staat voor het aantal “bewoners” in en om ons huis bij de start van het experiment in 2014 – ons gezin van 4, de 4 kippen in de achtertuin en de 40.000 bijen op het keukendak. Inmiddels is het aantal bewoners wat groter (meer bijen, 1 kip die een haan bleek te zijn minder)De kippen en de bijen zijn onderdeel van het experiment in eenvoud – vanaf de bron eieren en honing betrekken. De bijen zijn er sinds mei 2014, de kippen sinds september 2014. Een experiment in eenvoud vergt geduld, de kippen hebben in het voorjaar van 2015 hun eerste eieren gelegd. En ook de bijen hebben in 201540008 honing uit eigen bijenkast hun eerste honing gegeven. De bijenkast op het keukendak heeft 33 kg honing geleverd en er was 14 kg honing over voor de bijen om komende winter door te komen. Ik heb de bijen geen suiker hoeven bijvoeren. De bijen zijn klaar voor de winter en gaan de komende maand in hun “wintertros”. Op het gezin van 4 worden alle “experimenten in eenvoud” uitgetest. We testen in het dagelijks gebruik of de producten goed werken en goed zijn voor ons gezin.

Wil je weten wat het idee is achter 40008, lees dan “40008 is een experiment in eenvoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

48 + = 54